Blog Image

Livet går vidare i den ”lilla flocken”. Den består nu av Amber, Onyx, valparna Medea, Melissa och Loke. Av och till även moster Etta. Det känns kul och balanserat i gänget.
Micke har varit ledig ett par dagar och vi har varit ute mycket med valparna. Nu gäller det att få 3 valpar rumsrena…. inte alltid så lätt!
Alla valparna har flyttat. Ja, det vill säga de tre som redan har flyttat till sina nya hem är såklart borta. Men även de tre som fortfarande är kvar har fått byta bostad. Borta är nu valprummet på övervåningen. Nu lever vi alla i hela huset. Mest blir det såklart på markplan. Det är bevämt att bara kunna öppna dörren, så att vi kan träna rumsrenhet i trädgården. Har delat av lite här och där inomhus med kompostgaller för farligheter som sladdar och braskamin mm.

Blog Image

De är så himla goa valparna. Man tröttnar aldrig på att vara med dem!
Onyx har blommat upp som aldrig förr. Hon som fyller 10 i år, är som en unghund!
Man får be henne sluta leka med valparna imellanåt :o). Men så kopplar de alla av tillsammans, sover ihop och bara gosar. Så härligt att se.
Både Onyx och Amber sätter tydliga gränser för valparnas beteenden på ett schysst sätt. Etta är lite hårdare, men inte för hård! Det är så bra att de fostrar olika och att de får lära sig att hundar är olika.

Pappa Melwin var väldigt snäll och tålmodig med sina barn, när han träffade dem i torsdags. Man kunde förstå att han var både glad och stolt över dem :o))

Blog ImageMoster Etta och valparna.

Blog ImageLiten promenad i skogen efter det fria buset.

Blog ImageMelissa pausar i Mickes famn.

Vi provade på att göra ett spår på några meter med små köttbullsbitar. Oj, vad Loke tyckte att det var kul! Han har en alldeles ovanligt säker liten spårnos alla redan. När han var bara en vecka gammal reste han nosen och vädrade efter Amber då hon gick förbi valplådan nån meter ifrån och började navigera ditåt.
Då reagerade ingen av de andra valparna så.

Medea tyckte inte att det var så spännande att smaka på köttbullarna till en början med. Hon ville hellre springa fort och busa! Sen när hon fattade att köttbullsbitarna var ätbara blev det en helt annan femma..
Medea sprang faktiskt ”bort” sitt fina halsband i skogen. Får väl införskaffa ett nytt imorgon.

När vi kom hem hade jag lagt påsen med de överblivna köttbullsbitarna på köksbänken. De syntes inte nerifrån golvet. Gissa vem som stod och sträckte sej lång efter dem och gnällde??? -LOKE , såklart! Vilken nos han har!! Ingen annan fattade att det var köttbullar på bänken.

Melissa har fått träna lite sitt och stå med köttbullsbitar på kvällen. Hon var väldigt duktig och fattade genast galoppen.

Undrar hur det går hemma hos pappa Melwin som har tvingats plocka bort en sprucken klokapsel och med lilla Minos?? ;o))